4 εύκολοι τρόποι για επαρκή ενυδάτωση


4 Εύκολοι τρόποι για σωστή ενυδάτωση του οργανισμού .

Η σωστή ενυδάτωση είναι αναπόσπαστο κομμάτι για ένα γερό ανοσοποιητικό.

H διατήρηση της σωστής ενυδάτωσης είναι μια δύσκολη διαδικασία για τους περισσότερους.  Η πρόσληψη επαρκούς ποσότητας νερού είναι κάτι που συχνά λησμονείται ή πραγματοποιείται μόνο κατά την διάρκεια μας προσπάθειας απώλειας βάρους  στα πλαίσια μια διατροφής .Αν καταναλώνετε ανθρακούχα αναψυκτικά , καφέ ή τσάι με προσθήκη ζάχαρης τότε προσλαμβάνετε αρκετά σάκχαρα και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας και του διαβήτη.

Υπάρχουν τρόποι να εντάξουμε το νερό στην καθημερινότητα μας ;

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι μπορείτε να κάνετε:

  • Ενυδατωθείτε μόλις ξυπνήσετε

Ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσετε το πρωί είναι ο πιο απλός τρόπος για σωστή ενυδάτωση . Έτσι θα γίνει σωστή αναπλήρωση των υγρών που χάθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας και θα βοηθήσετε να λειτουργήσει ξανά ο μεταβολισμός. Κατά την διάρκεια του βραδινού ύπνου η θερμοκρασία μειώνετε και επιβραδύνεται ο μεταβολικός ρυθμός.

  • Πρόσληψη νερού μέσω τροφής

Το νερό δεν το πίνουμε μόνο , το τρώμε κιόλας . Η ημερήσια συνιστάμενη πρόσληψη φρούτων και λαχανικών θα μας βοηθήσει να ενυδατωθούμε σωστά καθώς αποτελούνται σε ένα μεγάλο ποσοστό (70-90%) από νερό .

  • Κατανάλωση νερού πριν τα γεύματα

Πίνοντας ένα ποτήρι νερό 30 λεπτά με μια ώρα πριν το γεύμα είναι μια καλή επιλογή για επαρκή ενυδάτωση . Η ενυδάτωση πριν από το γεύμα μειώνει το αίσθημα της πείνας που συνήθως οδηγεί στην κατανάλωση πιο ανθυγιεινών τροφίμων .

  • Οπτική επαφή

Πολύ συχνά καταναλώνουμε ένα τρόφιμο γιατί απλά είναι στο οπτικό μας πεδίο  ή ξεχνάμε να ενυδατωθούμε επειδή δεν έχουμε μπροστά μας ένα ποτήρι νερό ή ένα μπουκαλάκι . Μια καλή τεχνική ενυδάτωσης είναι να έχετε πάντα ένα ποτήρι νερό γεμάτο μπροστά σας και ένα μπουκάλι νερό στην τσάντα σας όταν είστε εκτός σπιτιού .

Μην ξεχνάτε σε ότι κάνετε να βάζετε μικρούς στόχους , μικρά σκαλοπάτιαγια να υπάρχει εξέλιξη . Έτσι και στην ενυδάτωση ξεκινάμε σταδιακά , με ένα μικρό στόχο ( π.χ 6 ποτήρια νερό την ημέρα ) και μόλις επιτύχουμε τον στόχο μας , αυξάνουμε την πρόσληψη νερού . Μικρά βήματα , που θα επιφέρουν υγιή αποτελέσματα.

Μένουμε ενυδατωμένοι ! Μένουμε υγιείς !

Facebook
Twitter
LinkedIn
Αναζήτηση
logo_pl

Nutrilag

Πηνελόπη Λαγουρού
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Επικοινωνία