Gingeroμπισκότα

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που μυρίζει το σπίτι κανέλες , γαρίφαλα και μέλι . Ανάβουμε τους φούρνους και ψήνουμε χριστουγεννιάτικες λιχουδιές .

Μαζί με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες το Σαββατοκύριακο , δοκίμασα και αυτή την φοβερή συνταγή για μπισκότα με τζίντζερ και κανέλα .

Υλικά :

  • 150 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ κακάο σκόνη
  • ½ κγ κανέλα σκόνη
  • 1 κγ τζίντζερ σκόνη
  • 4 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 70 γρ καστανή ζάχαρη
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 75 ml μέλι
  • 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού

Διαδικασία παρασκευής :

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύoυμε το αλεύρι ολικής άλεσης, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο, την κανέλα, το τζίντζερ, το μπέικιν πάουντερ και την καστανή ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά το ελαιόλαδο, το μέλι, το αυγό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
  3. Ζυμώνουμε μια σφιχτή ζύμη.
  4. Απλοώνουμε την ζύμη πάνω σε λαδόκολλα, ραντίζω με αλεύρι την επιφάνεια της και με τον πλάστη την ανοίγω σε πάχος 3 – 4 μμ.
  5. Με κουπ-πατ κόβουμε σε χριστουγεννιάτικα σχέδια. Όση ζύμη περισσέψει την ξανανοίγουμε και κόβουμε μπισκότα.
  6. Βάζουμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180*C για 10 – 12 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος τους).
  7. Τα βγάζουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα αποθηκεύουμε σε κλειστό δοχείο.

Καλή επιτυχία !

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Αναζήτηση

Nutrilag

Πηνελόπη Λαγουρού
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Επικοινωνία