Κυριακές Μαΐου.
Δεν ξέρω γιατί, πάντα μου άρεσαν οι Κυριακές αν και έχουν ανάμεικτα συναισθήματα, νομίζω ότι αξίζουν να τις ζούμε στο έπακρο, να μην χάνουμε λεπτό, να ηρεμεί το μυαλό και η ψυχή μας.
Τι καλύτερο την Κυριακή από ένα όμορφο πικ-νικ;
Το μέρος ήταν εύκολο ,Παραλία (Εντάξει έχω ένα προνόμιο παραπάνω επειδή ζω σε νησί).
Οπότε μου έμενε να σκεφτώ το φαγητό .
Τι θέλεις σε ένα πικ – νικ; Απλά, γευστικά καλούδια, αρωματικά φρέσκο κομμένα λαχανικά και φρούτα, παγωμένο νερό και κάτι τις λίγο πιο εκλεκτό.
Στην προκειμένη περίπτωση έφτιαξα κοτομπουκιες με επικάλυψη δημητριακών και βρώμης, ψημένες στο φούρνο.
Είναι εύκολη, γρήγορη Ιδεα, αρκετά χορταστική και χωρίς να χρειαστεί να κουβαλάς πολλά πολλά μαζί σου.
Εύχομαι Οι Κυριακές μας να είναι ξέγνοιαστες, θρεπτικές, υγιεινές και να οδηγούν σε δημιουργικές εβδομάδες.
Υλικά για τις κοτομπουκιές :
- 1 στήθος κοτόπουλο
- 1κ.σ μέλι
- μουστάρδα
- Κάρυ , πάπρικα, αλάτι ,πιπέρι
- 1 κούπα σπασμένα δημητριακά
- 1/2 κούπας βρώμη
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μακρόστενες μπουκιές (βγαίνουν περίπου 8-10) , βάζουμε σε ένα μπολ το μέλι , τη μουστάρδα ,τα μπαχαρικά και ότι άλλο μυρωδικό θέλετε ,όπως φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη .
Αφήνουμε την μαρινάδα στο ψυγείο από 1 έως και 8 ώρες , όσο περισσότερο τόσο πιο ζουμερές θα γίνουν οι κοτομπουκές.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο στο μπολ που έχουμε σπάσει τα δημητριακά με την βρώμη και ανακατεύουμε να καλύψουμε όλα τα κομμάτια με το στερεό μείγμα για να κάνει όμορφη κρούστα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά .
Και είναι έτοιμα ,τραγανά και ζουμερά !!
Καλή Απόλαυση !
Περιμένω τις δικές σας επιλογές για υγιεινά πικ νικ ..