Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που μυρίζει το σπίτι κανέλες , γαρίφαλα και μέλι . Ανάβουμε τους φούρνους και ψήνουμε χριστουγεννιάτικες λιχουδιές .
Μαζί με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες το Σαββατοκύριακο , δοκίμασα και αυτή την φοβερή συνταγή για μπισκότα με τζίντζερ και κανέλα .
Υλικά :
- 150 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ κακάο σκόνη
- ½ κγ κανέλα σκόνη
- 1 κγ τζίντζερ σκόνη
- 4 γρ μπέικιν πάουντερ
- 70 γρ καστανή ζάχαρη
- 75 ml ελαιόλαδο
- 75 ml μέλι
- 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Διαδικασία παρασκευής :
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύoυμε το αλεύρι ολικής άλεσης, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο, την κανέλα, το τζίντζερ, το μπέικιν πάουντερ και την καστανή ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα υγρά υλικά το ελαιόλαδο, το μέλι, το αυγό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
- Ζυμώνουμε μια σφιχτή ζύμη.
- Απλοώνουμε την ζύμη πάνω σε λαδόκολλα, ραντίζω με αλεύρι την επιφάνεια της και με τον πλάστη την ανοίγω σε πάχος 3 – 4 μμ.
- Με κουπ-πατ κόβουμε σε χριστουγεννιάτικα σχέδια. Όση ζύμη περισσέψει την ξανανοίγουμε και κόβουμε μπισκότα.
- Βάζουμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180*C για 10 – 12 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος τους).
- Τα βγάζουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα αποθηκεύουμε σε κλειστό δοχείο.
Καλή επιτυχία !