Κέικ φράουλας

Είναι αυτή η υπέροχη εποχή της φράουλας .
Η γιαγιά μου , τους έβαζε ζάχαρη και μου τις έδινε σε ένα μικρό γυάλινο μπολάκι . Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ζάχαρη , μου φαινόντουσαν έτσι και αλλιώς πολύ γλυκές , όμως πάντα περίμενα αυτή την εποχή.

Συνήθως η φράουλα γίνεται πεντανόστιμη μαρμελάδα, εγώ επέλεξα να σας δείξω την εκδοχή της φράουλας σε κέικ .


Τι θα χρειαστείτε :

  • 275 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70γρ. μέλι
  • 2 μπανάνες ώριμες
  • 1αβγό
  • 60γρ. γιαούρτι 2%
  • 70γρ. ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας
  • 1/2κ.σ σόδα
  • 1 κ.σ μπέικιν πάουτερ
  • 130γρ. φράουλες
  • 2κ.σ σταγόνες σοκολάτας

Σε μια λεκάνη πολτοποιείτε τις μπανάνες και τις φράουλες ,προσθέτετε τα υγρά υλικά (γιαούρτι, αβγό , μέλι ) .Θέλουμε να είναι ένα υδαρές μείγμα . Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι , τη σόδα , το μπέικιν και τις σταγόνες σοκολάτας

Μεταφέρετε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στο φούρνο για 40-45′ στον αέρα .

Καλή επιτυχία !

Facebook
Twitter
LinkedIn
Αναζήτηση
logo_pl

Nutrilag

Πηνελόπη Λαγουρού
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Επικοινωνία