Είναι αυτή η υπέροχη εποχή της φράουλας .
Η γιαγιά μου , τους έβαζε ζάχαρη και μου τις έδινε σε ένα μικρό γυάλινο μπολάκι . Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ζάχαρη , μου φαινόντουσαν έτσι και αλλιώς πολύ γλυκές , όμως πάντα περίμενα αυτή την εποχή.
Συνήθως η φράουλα γίνεται πεντανόστιμη μαρμελάδα, εγώ επέλεξα να σας δείξω την εκδοχή της φράουλας σε κέικ .
Τι θα χρειαστείτε :
- 275 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 70γρ. μέλι
- 2 μπανάνες ώριμες
- 1αβγό
- 60γρ. γιαούρτι 2%
- 70γρ. ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας
- 1/2κ.σ σόδα
- 1 κ.σ μπέικιν πάουτερ
- 130γρ. φράουλες
- 2κ.σ σταγόνες σοκολάτας
Σε μια λεκάνη πολτοποιείτε τις μπανάνες και τις φράουλες ,προσθέτετε τα υγρά υλικά (γιαούρτι, αβγό , μέλι ) .Θέλουμε να είναι ένα υδαρές μείγμα . Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι , τη σόδα , το μπέικιν και τις σταγόνες σοκολάτας
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στο φούρνο για 40-45′ στον αέρα .
Καλή επιτυχία !