Δείτε τις υπηρεσίες μας

Διαχείριση βάρους

Η διαχείριση του σωματικού βάρους, είτε μιλάμε για απώλεια, είτε για πρόσληψη, είτε για διαχείριση μιας απώλειας σωματικού βάρους, γίνεται ομαλά με ένα πλούσιο, εξατομικευμένο διατροφολόγιο, όσον αφορά σε θρεπτικά συστατικά και ποικιλία τροφίμων, χωρίς στερήσεις.

Πυλώνες για την διαχείριση του σωματικού βάρους αποτελούν :

 • Η προσωπική συνέντευξη μαζί σας και η καταγραφή των προσωπικών σας συνηθειών, του τρόπου ζωής και των δραστηριοτήτων σας.
 • Σύνταξη εξατομικευμένου διατροφολογίου, προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες
 • Ανάλυση σύστασης σώματος με μηχάνημα τελευταίας γενιάς στοχεύοντας στην παρακολούθηση και την διαχείριση των αποτελεσμάτων.
 • Νόστιμες και υγιεινές συνταγές, ώστε να γίνει το διατροφικό σας πλάνο όσο πιο ευχάριστο και ενδιαφέρον γίνεται .
 • Διατροφική εκπαίδευση και συμβουλευτική, ότι δηλαδή αποτελεί τη βάση για την επίτευξη του στόχου και φυσικά.

Αθλητική Διατροφή

Πολλές είναι οι φορές που η διατροφή και η άθληση υπάρχουν ξεχωριστά στο μυαλό μας. Συνήθως προσπαθούμε για ένα από τα δυο, ενώ η πραγματικότητα λέει ότι εάν αυτά τα δυο συνδυαστούν τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.

Ο ρόλος της διατροφής στην αθλητική απόδοση είναι κάτι που έχει μελετηθεί εδώ και αρκετά χρόνια οδηγώντας μας σε βελτίωση αντοχής και δύναμης ,είτε αφορά σε ερασιτέχνες , είτε σε αθλητές .

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα σωστό διατροφικό πλάνο που επικεντρώνεται στις ανάγκες του ασκούμενου, όχι μόνο βοηθάει στις επιδόσεις κατά την διάρκεια της άσκησης, αλλά και στη μετέπειτα αποκατάσταση.

Η στοχοποίηση του διατροφολογίου αφορά στις ενεργειακές ανάγκες σας και τις ενεργειακές  σας δαπάνες κατά την άσκηση . Με στόχο την μεγιστοποίηση της δύναμης και της αντοχής κατά την προπόνηση ή την προετοιμασία για έναν κρίσιμο αγώνα.

Κλινική Διατροφή

Αξιολόγηση των κλινικών αναγκών ή παθήσεων του διαιτώμενου. Ασπίδα προστασίας για την πρόληψη, τη βελτίωση αλλά και την αναχαίτιση της εξέλιξης μια νόσου αποτελεί η σωστή διατροφική προσέγγιση. Είναι ένα ‘’φάρμακο’’ που μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας .

Με μια σωστή διατροφική εκπαίδευση και ένα εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο, μπορείτε να φροντίσετε και να μάθετε να διαχειρίζεστε την υγείας σας.

Η διατροφική διαχείριση αφορά παθήσεις όπως :

 • Παχυσαρκία
 • Σακχαρώδη διαβήτη
 • Υπέρταση
 • Υπερινσουλιναιμία
 • Υγεία της καρδιάς ( καρδιαγγειακές παθήσεις)
 • Υγεία του εντέρου(προβλήματα εντερικών διαταραχών)
 • Πολυκυστικές ωοθήκες
 • Οστεοπόρωση
 • Εμμηνόπαυση

Η γνώση γύρω από τη σωστή-υγιεινή διατροφή με στόχο την κάλυψη των ανεπαρκειών σε βιταμίνες και μέταλλα, οδηγεί σε βελτίωση των δεικτών υγείας.

4-2.png

Διατροφική εκπαίδευση γονέα /παιδιού

Η διατροφική εκπαίδευση στα παιδιά  είναι ο πυλώνας ώστε από τη νεαρή τους ηλικία να μπορέσουν και να χτίσουν υγιεινές συνήθειες. Η διαχείριση του σωματικού βάρους ενός παιδιού, είτε αναφερόμαστε σε απώλεια βάρους, είτε σε διαχείριση κάποιας παθολογικής κατάστασης , πρέπει να είναι σωστά μελετημένη .

Επειδή όμως η διατροφική εκπαίδευση ενός παιδιού ξεκινά από την οικογένεια , είναι σκόπιμο  να ακολουθηθεί μια διατροφική παρέμβαση και εκπαίδευση που αφορά στα παιδιά από τους γονείς τους. Να υπάρξει ταυτόχρονη εκπαίδευση και του ή των γονέων μαζί με το παιδί. Η διατροφή των παιδιών σε κάθε ηλιακό στάδιο αλλά και οι διατροφικές ανάγκες και προτιμήσεις ποικίλουν και διαμορφώνονται ανάλογα με τα ερεθίσματα που λαμβάνονται κάθε φορά.

Έτσι με μια ομαδική προσέγγιση που αφορά στην επικοινωνία του διαιτολόγου με τον γονέα και το παιδί, θα επιφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Εγκυμοσύνη και Θηλασμός

Η εγκυμοσύνη όπως και η γαλουχία είναι ιδιαίτερα σημαντικές περίοδοι της ζωής της γυναίκας, διατροφικά. Κι αυτό γιατί υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία στον οργανισμό .

Γιατί όμως να επιλέξετε ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο;

 • Γιατί συμβάλλει στη φυσιολογική αύξηση και ανάπτυξη του εμβρύου και στη γέννηση ενός υγιούς νεογνού
 • Γιατί έρευνες έχουν αναδείξει τη σημασία της διατροφής της εγκύου για την υγεία του μωρού στα μετέπειτα στάδια της ζωής του.

Ο στόχος της διατροφικής παρέμβασης θα αφορά στα παρακάτω στάδια :

 1. Συνταγογράφηση ενός εξατομικευμένου διαιτολογίου με βάση τις ενεργειακές ανάγκες και τα θρεπτικά συστατικά σε αυτό το στάδιο της ζωής .
 2. Διατροφική εκπαίδευση σχετικά με τα τρόφιμα που πρέπει να περιοριστούν ή να αντικατασταθούν με πιο υγιεινές επιλογές
 3. Συστάσεις για την φυσική δραστηριότητα της εγκύου, πάντα με συνεργασία του θεράποντα ιατρού και του γυμναστή .

Διατροφικές διαταραχές

Οι διατροφικές διαταραχές είναι πολύπλοκες διαταραχές που χαρακτηρίζονται από υπερβολική ενασχόληση του ατόμου με το βάρος και την εξωτερική εμφάνιση οδηγώντας σε επικίνδυνες και μη λειτουργικές συμπεριφορές, όπως οι αυστηρές δίαιτες, η υπεργυμναστική, οι εκκαθαριστικές μεθόδοι ή η υπερκατανάλωση τροφής.

Η θεραπεία και διαχείριση των διατροφικών διαταραχών βασίζεται σε μια σύνθετη προσέγγιση . Στόχοι αποτελούν η αποκατάσταση της μεταβολικής λειτουργίας του οργανισμού και του σωματικού βάρους, η αντιστροφή των επιπλοκών της ασθένειας βελτιώνοντας την υγεία των ασθενών, η βελτίωση της διάθεσης αλλά και η εκμάθηση των βασικών κανόνων της σωστής διατροφής.

Αν εντοπίζετε κάποια διαταραχή πρόσληψης τροφής μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου !

χορτοφαγική διατροφή

Χορτοφαγία είναι η πρακτική, της μη κατανάλωσης κρέατος, συμπεριλαμβανομένων του βοδινού, πουλερικών, ψαριού και των υποπροϊόντων τους, με ή χωρίς τη χρήση γαλακτοκομικών προϊόντων ή αυγών και συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων που προέρχονται από ζώα, όπως λαρδί, ζωικό λίπος, ζελατίνη και κωχενίλλη.

 

Χαρακτηριστικά της χορτοφαγικής διατροφής είναι:

 • Η υψηλή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και φυτικών ινών
 • Η χαμηλή πρόσληψη transκαι κορεσμένων λιπαρών
 • Η υψηλή περιεκτικότητα της διατροφής σε αντιοξειδωτικά
 • Η καλή πηγή μονο-ακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων

Σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Διαιτολογικό Σύλλογο, μια σωστά σχεδιασμένη χορτοφαγική δίαιτα, αποτελεί μια υγιεινή και θρεπτικά επαρκή διατροφή.

Μια καλά σχεδιασμένη χορτοφαγική διατροφή για να μπορεί να είναι ασφαλής και υγιεινή πρέπει να συνδυάζεται με τον σωστό σχεδιασμό της από τον  διατροφολόγο.

Διατροφικοί στόχοι της σύνταξης του διαιτολογίου θα αποτελέσουν  :

 • Η επαρκής πρόσληψη του διαιτώμενου με τα θρεπτικά συστατικά που είναι αναγκαία για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών .
 • H διατροφική εκπαίδευση του ατόμου σχετικά με τις διατροφικές ανάγκες ενός χορτοφάγου

Ανάλυση σύστασης σώματος

Γνώρισε το σώμα σου μέσω της ανάλυσης της σύστασής του . Πόσα κιλά μυϊκής μάζας και λίπους έχεις ; Τι ποσοστό ενυδάτωσης διαθέτεις;

Μάθε την σύσταση τους και παρατήρησε τη μεταβολή τους μέσα από ένα επιτυχημένο πρόγραμμα διατροφής  και άσκησης .

Η ζυγαριά δείχνει ένα νούμερο που δεν μας καθορίζει ως ανθρώπους. Είμαστε σίγουρα πιο σημαντικοί από αυτό.

Με μια σωστή ανάλυση της σύστασης του σώματος , σας παρέχονται λεπτομερείς πληροφορίες για το σώμα σας που βοηθά στη σωστή εκπόνηση ενός διαιτολογίου με στόχο τις δικές σας προσωπικές και εξατομικευμένες ανάγκες.

Με την χρήση του πολυσυχνοτικού αναλυτή  MC-780,προσαρμόζουμε την διατροφή και την άσκηση στοχεύοντας στην μακροπρόθεσμη υγεία καθώς και στον έλεγχο βάρους και ευεξίας.

You gotta nourish to flourish.

Τι περιλαμβάνει μια συνεδρία;

Λήψη ιατρικού ιστορικού για τον σχεδιασμό διαιτολογίου σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. Στόχος ενός διατροφικού πλάνου είναι η βελτίωση των δεικτών υγείας , για αυτό και είναι σκόπιμο να υπάρχουν πρόσφατες αιματολογικές εξετάσεις.

Σε κάθε συνεδρία πραγματοποιείται ζύγισμα, μέτρηση περιφερειών μηρών και μέσης. Αξιολογούμε την σύσταση σώματος με το μηχάνημα νέας τεχνολογίας βιοηλεκτρικής εμπέδησης Tanita MC780 . Καθώς και αξιολογούμε το τοπικό λίπος με την χρήση δερματοπτυχόμετρου, πραγματοποιώντας την μέτρηση σε τέσσερα σημεία.

Με γνώμονα τον ιατρικό ιστορικό, την ανάλυση σύστασης σώματος αλλά και τις ανάγκες του διαιτώμενου σχεδιάζουμε μαζί το πρόγραμμα διατροφής. Λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις επιθυμίες σας. Με οδηγό την Μεσογειακή διατροφή, με ποικιλία και επιλέγοντας από όλες τις ομάδες τροφίμων δημιουργούμε ένα πρόγραμμα με στόχο κάλυψη των ενεργειακών αναγκών και την επίτευξη του στόχου μας.

Οι στόχοι είναι σημαντικοί για κάθε προσπάθεια. Πρέπει να είναι ρεαλιστικοί και πραγματοποιήσιμοι. Για αυτό οι στόχοι μας πρέπει να είναι βραχυπρόθεσμοι και όχι μακρυπρόθεσμοι. Οι στόχοι θέτονται σε κάθε συνεδρία και μαζί αξιολογούμε τα αποτελέσματα στην επόμενη συνάντησή μας.