4 τρόποι να πίνεις περισσότερο νερό

Η σωστή ενυδάτωση είναι αναπόσπαστο κομμάτι για ένα γερό ανοσοποιητικό. Το νερό είναι από τα βασικά συστατικά του σώματος μας , αποτελεί το 50-70% του σωματικού μας βάρους.

H διατήρηση της σωστής ενυδάτωσης είναι μια δύσκολη διαδικασία για τους περισσότερους.  Η πρόσληψη επαρκούς ποσότητας νερού είναι κάτι που συχνά λησμονείται ή πραγματοποιείται μόνο κατά την διάρκεια μας προσπάθειας απώλειας βάρους  στα πλαίσια μια διατροφής. Άντε και λίγο περισσότερο τις ζεστές ημέρες.

Υπάρχουν τρόποι να εντάξουμε το νερό στην καθημερινότητα μας ;

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι μπορούμε να κάνουμε:

  • Νερό μόλις ξυπνήσουμε

Ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσουμε το πρωί είναι η πιο καλή αρχή για σωστή ενυδάτωση . Έτσι θα γίνει σωστή αναπλήρωση των υγρών που χάθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας και θα βοηθήσετε να λειτουργήσει ξανά ο μεταβολισμός. Κατά την διάρκεια του βραδινού ύπνου η θερμοκρασία μειώνετε και επιβραδύνεται ο μεταβολικός ρυθμός.

  • Πρόσληψη νερού μέσω τροφής

Το νερό δεν το πίνουμε μόνο , το τρώμε κιόλας . Η κατανάλωση ημερήσια της συνιστώμενης πρόσληψης φρούτων και λαχανικών(2 μερίδες φρούτων , 3 λαχανικών) θα μας βοηθήσει να ενυδατωθούμε σωστά καθώς αποτελούνται σε ένα μεγάλο ποσοστό (70-90%) από νερό .

https://www.instagram.com/p/Cd0ZigSIRHn/

  • Κατανάλωση νερού πριν τα γεύματα

Πίνοντας ένα ποτήρι νερό 30 λεπτά με μια ώρα πριν το γεύμα είναι μια καλή επιλογή για επαρκή ενυδάτωση . Η ενυδάτωση πριν από το γεύμα μειώνει το αίσθημα της πείνας που συνήθως οδηγεί στην κατανάλωση πιο ανθυγιεινών τροφίμων .

  • Οπτική επαφή

Πολύ συχνά καταναλώνουμε ένα τρόφιμο γιατί απλά είναι στο οπτικό μας πεδίο  ή ξεχνάμε να ενυδατωθούμε επειδή δεν έχουμε μπροστά μας ένα ποτήρι νερό ή ένα μπουκαλάκι . Μια καλή τεχνική ενυδάτωσης είναι να έχετε πάντα ένα ποτήρι νερό γεμάτο μπροστά σας και ένα μπουκάλι νερό στην τσάντα σας όταν είστε εκτός σπιτιού .

https://www.instagram.com/p/CgKQILeIJVo/?img_index=1

Μην ξεχνάτε σε ότι κάνετε να βάζετε μικρούς στόχους για να υπάρχει εξέλιξη . Έτσι και στην ενυδάτωση ξεκινάμε σταδιακά , με ένα μικρό στόχο ( π.χ 6 ποτήρια νερό την ημέρα ) και μόλις επιτύχουμε τον στόχο μας , αυξάνουμε την πρόσληψη νερού . Μικρά βήματα , που θα επιφέρουν υγιή αποτελέσματα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Αναζήτηση
logo_pl

Nutrilag

Πηνελόπη Λαγουρού
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Επικοινωνία