Είναι μπισκότα ταχινιού αλλά θα σου θυμίσουν και παστέλι . Τι θα χρειαστείς;
Υλικά :
- 1/3 κούπας ταχίνι
- 1/3 κούπας μέλι
- Σταγόνες βανίλιας
- 1+ 1/2 κούπας νιφάδες βρώμης ή αλεύρι αμυγδάλου
- 1/3 κ.γ αλάτι
- 1/2 κ.γ σόδα
- 1/3 κούπας σουσάμι λευκό
- 1/3 κούπας σουσάμι μαύρο 2κ.σ κολοκυθόσπορο
Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα και βάζουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί τους σπόρους να πάρουν ένα ροδαλό χρώμα(3-5’) .
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, αλάτι και την σόδα και προσθέτουμε τα υγρά υλικά ( ταχίνι ,μέλι ,βανίλια )
Πλάθουμε τα μπισκότα σε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε στους σπόρους που έχουμε ήδη ψήσει και στη συνέχεια τα πιέζουμε με την παλάμη μας να γίνουν τα μπισκότα πλατιά .
Ψήνουμε τα μπισκότα στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσαφένια στην επιφάνεια . Αφαιρούμε από τον φούρνο και τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα πιάτο να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε
Καλή απόλαυση !