Είχα καιρό να φτιάξω μπάρες δημητριακών ή έπαιρνα έτοιμες ή προτιμούσα να τρώω τα φρούτα μου με τους ξηρούς καρπούς και λίγη granola. Όμως επειδή ο καιρός κρυώνει και στο απογευματινό καφεδάκι ή αφέψημα κάτι θες βρε παιδί μου , το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησα να πειραματίζομαι .
Ήθελα να βγει κάτι γλυκό , τραγανό , φρουτένιο και σοκολατένιο , και βγήκε !
Σας αφήνω την συνταγή :
Υλικά :
- 200 γρ. Νιφάδες βρώμης
- 4κ.σ κολοκυθοσπορο και λιναροσπορο ( από 2κ.σ το κάθε ένα )
- 200 γρ. Βερίκοκα (+έξτρα για διακόσμηση)
- 6 χουρμάδες βασικούς
- 2 κ.σ κρανμπερις ή σταφίδες
- 120 γρ. Ανάλατους ξηρούς καρπούς
- 100γρ. Μέλι
- 2κ.γ τζίντζερ
- Σοκολάτα υγείας ή 70% κακάο
Τρόπος Παρασκευής:
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα βερίκοκα , τους χουρμάδες και τα κρανμπερις , τους προσθέτεις μέχρι να καλυφθούν ζεστό νερό και τα αφήνουμε για πέντε λεπτά
- Αφού φουσκώσουν , βάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα σε ένα μπλέντερ να γίνει σαν πάστα ( λίγο πιο υδαρές το θέλουμε το μείγμα )
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ το μείγμα και προσθέτουμε όλα τ υπόλοιπα υλικά
- Σε ένα ταψάκι ή πιρεξ βάζουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ( προσπαθήστε να είναι στενό το πιρεξ για να βγουν πιο παχιές οι μπάρες μας ) και στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα .
- Το αφήνουμε για 60-120’ στο ψυγείο
- Μόλις περάσει ο χρόνος , κόβουμε σε ίσα κομμάτια τις μπάρες
- λιώνουμε την κουβερτούρα και κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε στις μπάρες μας . Προτείνω να τις καλύψετε από την μια πλευρά .