Μπισκότα ταχινιού

Είναι μπισκότα ταχινιού αλλά θα σου θυμίσουν και παστέλι . Τι θα χρειαστείς;

Υλικά :

  • 1/3 κούπας ταχίνι
  • 1/3 κούπας μέλι
  • Σταγόνες βανίλιας
  • 1+ 1/2 κούπας νιφάδες βρώμης ή αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/3 κ.γ αλάτι
  • 1/2 κ.γ σόδα
  • 1/3 κούπας σουσάμι λευκό
  • 1/3 κούπας σουσάμι μαύρο 2κ.σ κολοκυθόσπορο

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα και βάζουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί τους σπόρους να πάρουν ένα ροδαλό χρώμα(3-5’) .

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, αλάτι και την σόδα και προσθέτουμε τα υγρά υλικά ( ταχίνι ,μέλι ,βανίλια )

Πλάθουμε τα μπισκότα σε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε στους σπόρους που έχουμε ήδη ψήσει και στη συνέχεια τα πιέζουμε με την παλάμη μας να γίνουν τα μπισκότα πλατιά .

Ψήνουμε τα μπισκότα στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσαφένια στην επιφάνεια . Αφαιρούμε από τον φούρνο και τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα πιάτο να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε

Καλή απόλαυση !

Facebook
Twitter
LinkedIn
Αναζήτηση
logo_pl

Nutrilag

Πηνελόπη Λαγουρού
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Επικοινωνία