Είναι αυτό το συναίσθημα που όταν ξεκινούν τα κρύα , θέλεις να φτιάξεις κάτι μυρωδάτο , για να ”ζεστάνει” το σπίτι .
Σε κάθε εποχή , μπορείτε να χρησιμοποιήσουμε τα φρούτα για τις συνταγές σας , που περιέχουν φυσικά σάκχαρα. Μιας που είναι φθινόπωρο κατευθείαν , μου έρχονται στο μυαλό τα μήλα και όχι απλά σαν φρούτο . Αλλά τα μήλα να γίνουν μια υγιεινή μηλόπιτα , για να μπορούμε να απολαμβάνουμε νοστιμιές , αλλά να φροντίζουμε και την υγεία μας.
Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα που χρειάζεται να στερηθείτε , αν θέλετε να έχετε ένα υγιές σωματικό βάρος , μια υγιεινή διατροφή περιέχει όλα όσο χρειάζεστε.
Η συγκεκριμένη συνταγή ξεκίνησε με ότι υλικά είχα στο σπίτι , το βασικό συστατικό υπήρχε που ήταν τα μήλα . Μετά ξεκίνησε να σκέφτομαι που θα κάνω τη μηλόπιτα πιο γλυκιά και πρόσθεσα τη μπανάνα και το μέλι . Τα υπόλοιπα υλικά ήρθαν ανοίγοντας τα ντουλάπια.
Η διατροφή , θέλει πειραματισμό και φαντασία . Γιατί ο στόχος είναι να τρώμε υγιεινά , θρεπτικά αλλά πάντα νόστιμα.

Τι θα χρειαστείτε :
- 2 μεγάλα μήλα
- 2 αβγά
- 2 κούπες νιφάδες βρώμης αλεσμένες
- 1 μπανάνα
- 1 γιαούρτι 2%( 200γρ. )
- 1 χούφτα σταφίδες
- 1 χούφτα σπασμένα καρύδια
- 4κ.σούπας μέλι
- 2κ.σ ταχίνι
- κανέλα
- 3κ.γ μπέικιν πάουντερ
Τρόπος παρασκευής :
- Σε ένα μπολ , λιώνουμε τη μπανάνα και προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά . Τα αβγά , το γιαούρτι , το μέλι και το ταχίνι .
- Ανακατεύουμε καλά .
- Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες , τα καρύδια , κανέλα , το μπέικιν πάουντερ .
- Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά .
- Κόβουμε το μήλο καρέ ( κυβάκια ) και το προσθέτουμε .
- Σε μια φόρμα ή τάρτα βάζουμε αντικολλητικό χαρτί ,και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ .
- Αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω λεπτές φέτες μήλου και τις πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη.
- Ψήνουμε στον αέρα για 45′ -50 λεπτά .