Υγιεινή μηλόπιτα

Είναι αυτό το συναίσθημα που όταν ξεκινούν τα κρύα , θέλεις να φτιάξεις κάτι μυρωδάτο , για να ”ζεστάνει” το σπίτι .

Σε κάθε εποχή , μπορείτε να χρησιμοποιήσουμε τα φρούτα για τις συνταγές σας , που περιέχουν φυσικά σάκχαρα. Μιας που είναι φθινόπωρο κατευθείαν , μου έρχονται στο μυαλό τα μήλα και όχι απλά σαν φρούτο . Αλλά τα μήλα να γίνουν μια υγιεινή μηλόπιτα , για να μπορούμε να απολαμβάνουμε νοστιμιές , αλλά να φροντίζουμε και την υγεία μας.

Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα που χρειάζεται να στερηθείτε , αν θέλετε να έχετε ένα υγιές σωματικό βάρος , μια υγιεινή διατροφή περιέχει όλα όσο χρειάζεστε.

Η συγκεκριμένη συνταγή ξεκίνησε με ότι υλικά είχα στο σπίτι , το βασικό συστατικό υπήρχε που ήταν τα μήλα . Μετά ξεκίνησε να σκέφτομαι που θα κάνω τη μηλόπιτα πιο γλυκιά και πρόσθεσα τη μπανάνα και το μέλι . Τα υπόλοιπα υλικά ήρθαν ανοίγοντας τα ντουλάπια.

Η διατροφή , θέλει πειραματισμό και φαντασία . Γιατί ο στόχος είναι να τρώμε υγιεινά , θρεπτικά αλλά πάντα νόστιμα.

Τι θα χρειαστείτε :

  • 2 μεγάλα μήλα
  • 2 αβγά
  • 2 κούπες νιφάδες βρώμης αλεσμένες
  • 1 μπανάνα
  • 1 γιαούρτι 2%( 200γρ. )
  • 1 χούφτα σταφίδες
  • 1 χούφτα σπασμένα καρύδια
  • 4κ.σούπας μέλι
  • 2κ.σ ταχίνι
  • κανέλα
  • 3κ.γ μπέικιν πάουντερ

Τρόπος παρασκευής :

  1. Σε ένα μπολ , λιώνουμε τη μπανάνα και προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά . Τα αβγά , το γιαούρτι , το μέλι και το ταχίνι .
  2. Ανακατεύουμε καλά .
  3. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες , τα καρύδια , κανέλα , το μπέικιν πάουντερ .
  4. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά .
  5. Κόβουμε το μήλο καρέ ( κυβάκια ) και το προσθέτουμε .
  6. Σε μια φόρμα ή τάρτα βάζουμε αντικολλητικό χαρτί ,και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ .
  7. Αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω λεπτές φέτες μήλου και τις πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη.
  8. Ψήνουμε στον αέρα για 45′ -50 λεπτά .
Facebook
Twitter
LinkedIn
Αναζήτηση
logo_pl

Nutrilag

Πηνελόπη Λαγουρού
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Επικοινωνία