Ανορθόδοξες δίαιτες

Ανορθόδοξες δίαιτες , υπάρχουν;

Τι είναι μια ανορθόδοξη δίαιτα ; Έχει άραγε θεαματικά αποτελέσματα ;

Ο αμερικανικός σύλλογος διαιτολόγων σε ανακοίνωσή  του τονίζει τα σημεία που πρέπει να  προσέξει κανείς ώστε να αντιληφθεί  αν η δίαιτα που  του συστήνει ένας «ειδικός» είναι «ανορθόδοξη»  και  ενέχει κινδύνους για την υγεία. Ας τα δούμε αναλυτικά τα στοιχεία μια ανορθόδοξης δίαιτας :

1 )Γρήγορη απώλεια βάρους

Η αργή απώλεια βάρους (π.χ. 0,5- 1 κιλό την εβδομάδα) είναι ο ασφαλέστερος τρόπος απώλειας βάρους. Η απότομη απώλεια βάρους αντίθετα μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη επαναπρόσληψή του.

2 )Ποσότητες και περιορισμοί

Πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός με τις δίαιτες που επιτρέπουν απεριόριστη ποσότητα φαγητού, όπως γκρέιπφρουτ, κοτόπουλου ή λαχανόσουπας ή φρούτων. Καλό είναι να αποφεύγονται οι δίαιτες που αποκλείουν ή περιορίζουν τρόφιμα ή ομάδες τροφίμων, όπως οι υδατάνθρακες.

Ακόμα και αν μία τέτοια δίαιτα ακολουθείται με την παράλληλη λήψη συμπληρωμάτων βιταμινών, υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν ελλείψεις θρεπτικών συστατικών

3) Συνδυασμοί τροφών

Δεν υπάρχει επιστημονική βάση ότι συνδυάζοντας συγκεκριμένα τρόφιμα ή τρώγοντας συγκεκριμένες ώρες βοηθά στην απώλεια βάρους.

Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι συνδυάζοντας, για παράδειγμα, κρέας με μακαρόνια όλες οι θερμίδες μετατρέπονται σε λίπος.

Τα αποτελέσματα κάποιων μελετών προτείνουν ότι η συνεχής αύξηση και μείωση του σωματικού βάρους, ένα φαινόμενο γνωστό και ως «yoyo», οδηγεί σε κάποιες αλλαγές στο μέγεθος, τη μορφή και τη λειτουργία του λιπώδους ιστού.

Είναι προτιμότερο να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή , πλούσια σε θρεπτικά συστατικά . Ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα , με στόχο την προαγωγή της υγείας του οργανισμού . Η απώλεια βάρους , θα πραγματοποιηθεί και θα εδραιωθεί όταν ακολουθούμε ένα πρόγραμμα που είναι προσαρμοσμένο στα μέτρα μας , στις επιθυμίες και τις προτιμήσεις μας .

Facebook
Twitter
LinkedIn
Αναζήτηση
logo_pl

Nutrilag

Πηνελόπη Λαγουρού
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Επικοινωνία