Νερό με βιταμίνες

Όλο και πιο συχνά μου τίθεται το ερώτημα αν είναι ορθή η κατανάλωση εμπλουτισμένων με βιταμίνες νερών ως πηγή πρόληψης νερού ,βιταμινών και φρούτων .

Μια καλή ιδέα για να καταλάβουμε τι τελικά ισχύει είναι να κάνουμε μια σύγκριση.

Το εν λόγω προϊόν ονομάζεται «νερό βιταμίνης», και θεωρητικά υποθέτουμε ότι το κύριο όφελος από την κατανάλωση θα είναι η πρόσληψη βιταμινών και η ενυδάτωση.

Γνωρίζουμε ότι η ενυδάτωση και οι βιταμίνες είναι δύο κύρια συστατικά για μια υγιεινή διατροφή .

Είναι ένα ποτό που θα έπρεπε να προσφέρει οφέλη στην υγεία μας. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό το ποτό είναι καλύτερη επιλογή ενυδάτωσης από το νερό ή ένα αναψυκτικό, λόγω της περιεκτικότητας του σε βιταμίνες.
Η προσθήκη του νερού με άρωμα βατόμουρων και ροδιού θα προσφέρει σίγουρα και μια ευχάριστη γεύση.

Επιπλέον, το γεγονός ότι είναι προϊόν με σχετικά χαμηλές θερμίδες και αυξημένη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών , μπορεί να οδηγήσει κάποιον να πιστέψει ότι η κατανάλωση αυτού του ποτού θα είναι το κλειδί για έναν στόχο απώλειας βάρους και λίπους.

Ας πούμε όμως τι είναι πραγματικά το νερό βιταμίνης ,πρόκειται για ένα αρωματισμένο νερό που ενισχύεται από ζάχαρη προερχόμενη από ζαχαροκάλαμο και «φυσικά» αρωματικές ύλες.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει στην φύση και στην αγορά μια σειρά από βιταμίνες και φυτικές ίνες προερχόμενες από φυσικά τρόφιμα, πιθανά αναζητάμε τις λύσεις σε ένα λαμπερό ,”υγιεινό ” νέο προιόν .

Η σύγκριση του νερού βιταμίνης με οποιαδήποτε ποσότητα νερού και πραγματικών φρούτων βατόμουρων και ροδιού αποδεικνύει ότι υπάρχει λιγότερη από τη μισή ζάχαρη, λιγότερες θερμίδες, περισσότερες φυτικές ίνες και επαρκείς βιταμίνες

Άλλωστε μην ξεχνάτε τις πιο πολλές φορές χορταίνουμε με τα μάτια , έτσι θέλουμε η ποσότητα του φαγητού μας να καταλαμβάνει αρκετή έκταση στο πιάτο . Η μάσηση φρέσκων φρούτων οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα κορεσμού και χαμηλότερη πρόσληψη σακχάρων.

Εσείς τελικά , τι θα επιλέγατε ;;

Facebook
Twitter
LinkedIn
Αναζήτηση
logo_pl

Nutrilag

Πηνελόπη Λαγουρού
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Επικοινωνία