Αχλάδια φθινοπωρινά και διατροφική αξία .

Τα αχλάδια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες, ενώ έχουν λίγες θερμίδες.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα διαιτητικών ινών , 100 γρ. Αχλαδιού περιέχουν 3 γρ. φυτικών ινών . Το μεγαλύτερο μέρος των φυτικών ινών του αχλαδιού είναι μη διαλυτοί πολυσακχαρίτες (NSP).

Διατροφικη αξία :

Θερμίδες (kcal)80
Υδατάνθρακες (g)21.2
Φυτικές ίνες (g)4.2
Φώσφορο(mg)16
Κάλιο (mg)176
Βιταμίνη C(mg)6
Φυλλικό οξύ (mg)10
Πίνακας θρεπτικών συστατικών

Οφέλη στην υγεία:

  • Τα αχλάδια είναι μια εξαιρετική πηγή διαλυτών και αδιάλυτων ινών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία του πεπτικού συστήματος. προσφέρουν διαιτητικές ίνες, συμπεριλαμβανομένων των πρεβιοτικών, που προάγουν την κανονικότητα του εντέρου, την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα και τη συνολική πεπτική υγεία Για αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών προτιμήστε την κατανάλωση αχ λαδιών με το δέρμα τις περισσότερες φυτικές ίνες από το δέρμα .
  • Οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν την πέψη, δίνοντας στο σώμα σας περισσότερο χρόνο να διασπάσει και να απορροφήσει υδατάνθρακες. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, βοηθώντας ενδεχομένως στην πρόληψη και τον έλεγχο του διαβήτη .
  • Επιπλέον είναι πλούσια σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως προκυανιδίνες και κερσετίνη, που μπορούν να ενισχύσουν την υγεία της καρδιάς βελτιώνοντας την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη. Τα αχλάδια είναι μια πλούσια πηγή φλαβονοειδών, τα οποία είναι αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και και χοληστερόλης.

Τρόποι κατανάλωσης : Τρώγονται ολόκληρα – με μια χούφτα ξηρούς καρπούς αν το επιλέξετε – κάνουν ένα υπέροχο σνακ. Είναι επίσης εύκολο να τα προσθέσετε στα αγαπημένα σας πιάτα, σαλάτες και smoothies .

Πότε γίνεται η συγκομιδή αχλαδιών;

Τα αχλάδια είναι στην κατηγορία των φθινοπωρινών φρούτων οπότε η συγκομιδή τους στην  Ελλάδα είναι από το τέλος Αυγούστου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Τους υπόλοιπους μήνες του έτους γίνονται εισαγωγές αχλαδιών.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Αναζήτηση
logo_pl

Nutrilag

Πηνελόπη Λαγουρού
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Επικοινωνία